-ΕΨΙΛΟΝ-

-ΕΨΙΛΟΝ-
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΕΨΙΛΟΝ-Το γράμμα Ε ως αριθμός συμβολίζεται με τον αριθμό 5. Τα 4 κοσμογονικά στοιχεία της Γής, του Αέρα, του Νερού και του Πυρ με την πεμπτουσία του Ουράνιου - Αιθέρα. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον Άνθρωπο. Ομοίως γνωρίζουμε ότι το ιερό πεντάγραμμο (πεντάλφα) συμβολίζει τον άνθρωπο και παράλληλα τα 5 στοιχεία που τον αποτελούν κατά τους Πυθαγόρειους μύστες όπου το είχαν σαν ιερό σύμβολο.Τό Ε δηλώνει, τον Ενωτικό χαρακτήρα τού Τρισυπόστατου Θείου και γι' αυτό αφιερώθηκε, μαζί με τα ''Γνώθι σ’αυτόν'' καί ''Μηδέν Άγαν'', που είναι επίσης Ενωτικά παραγγέλματα - αφού δεν νοείται Ένωσης χωρίς την βαθιά, Νοητική γνώση τού Εγώ, αλλ' ούτε και προσέγγισης της με παραθλαστικές λειτουργίες υπερβολής- στον Θεό τού Φωτός και της Αρμονίας. Αυτό το στοιχείο της Ένωσης συνηγορεί προς την ονομασία ''Γάμος'', που έδωσαν στο Ε, οι Πυθαγόρειοι.ΠΥΘΙΑ. blogspot.gr-- -

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Πατροκοσμάς (1714-1779): «Ποτέ την Κυριακή!»…Πύλη των Φίλων---ου Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη-------Είμαστε στα πρόθυρα μεγάλου πολέμου;--Ιωάννης Μιχαλέτος---Hellenic Nexus

---

Posted: 24 Aug 2016 05:54 AM PDT
Πατροκοσμάς (1714-1779): «Ποτέ την Κυριακή!»…
 

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
Κάθε χρόνο, στις 24 Αυγούστου, η ελληνική Ορθοδοξία γιορτάζει την μνήμη του εθναποστόλου αγιορείτη Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Πατροκοσμά “χτίστη της Ρωμιοσύνης”, όπως έχει μείνει στην μνήμη του λαού μας.
Ο Πατροκοσμάς πρωτοστάτησε στην πατριδογνωσία και την αφύπνιση του σκλαβωμένου γένους οργώνοντας (από το 1760) με μεγάλες περιοδείες όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, από την Θράκη έως την Πελοπόννησο και τα νησιά. Απ' όπου περνούσε έχτιζε σχολεία και αναχαίτιζε την αμάθεια, τον εκτουρκισμό και την εγκατάλειψη της ελληνικής γλώσσας.
Ήταν μια εποχή πολύ πιο βάρβαρη και μια μάχη πολύ πιο δύσκολη από την σημερινή, όπου πάλι και στις δύο κρατικές οντότητες του Ελληνισμού (Ελλάδα και Κύπρο) ασκείται απροσχημάτιστα μια νέα τρομοκρατία: αυτή της ισοπεδωτικής απατρίας και του νεοφιλελεύθερου «πολυπολιτισμού» για να γονατίσει η ψυχή και το φρόνημα του ελληνικού λαού… Έτσι υπονομεύονται οι αντιστάσεις ώστε τα νεοταξικά ιερατεία, οι υπερεθνικοί τοκογλύφοι και οιμνημονιακοί πολιτικοί να απεργάζονται ανενόχλητοι τις αλυσίδες μας…
Θα πετύχουν τα σχέδιά τους τώρα;
Ναι, λέει η πεσσιμιστική οπτική. Γιατί οι αντίπαλοί μας, όπως οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί, για παράδειγμα, δείχνουν μεγαλύτερη σπουδή«για πατρίδα, ταυτότητα, ευγενική καταγωγή έστω και πλαστογραφημένη, για δική τους γλώσσα, δική τους ιστορία», ανάγκες που στην σημερινή Ελλάδα η προπαγάνδα του εθνομηδενισμού έχει υπονομεύσει και διασύρει. (Χρήστος Γιανναράς, Καθημερινή, 26/10/2008).
Απέναντι, λοιπόν, στην θρασεία παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας που επιχειρείται σήμερα, σας προτείνω να διαβάσετε την εξαιρετική ανάλυση του ιστορικού Στέφανου Σωτηρίου«Πατροκοσμάς: Ποτέ την Κυριακή. Η διδαχή που άλλαξε την Ευρώπη» (Εκδ. ΑΡΜΟΣ, Αθήνα 2008), μια αξιόλογη έρευνα γύρω από την νεώτερη ιστορία μας. Για να θυμηθούμε πώς γίνεται στην πράξη η υπεράσπιση της πατρίδας, με ρεαλισμό αλλά και με πίστη μαζί και ψυχή. Αρετές που διέθετε η ανερχόμενη αστική, εμπορική, τάξη του έθνους μας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και τις οποίες αγνοεί και περιφρονεί η σημερινή λούμπεν, ευρωλιγούρικη «ελίτ».
Ο Πατροκοσμάς ανέτρεψε το κατεστημένο σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο!
Μιλάμε για μέρες που ο ελληνικός λαός ήταν πλήρως εξαθλιωμένος, καταχείμωνο πραγματικό μέσα στην καρδιά των ανθρώπων, κι όμως μπόρεσε μετά να σηκωθεί και να μεγαλουργήσει. Γιατί υπήρξαν άνθρωποι πρωτοπόροι, με ψυχή, όπως ο Πατροκοσμάς, που σήκωσαν στους ώμους τους την μάχη του έθνους με τους Φράγκους αποικιοκράτες, τους Πασάδες κατακτητές και τους Εβραίους τοκογλύφους… Η σύγκρουση αυτή του Πατροκοσμά, πέρα από εθνική ή θρησκευτική, ήταν κοινωνική και, πρωτίστως, οικονομική.Γιατί αυτός που θα κατείχε τα σκήπτρα στην οικονομία της αυτοκρατορίας, θα είχε και τον πρώτο λόγο σε αυτήν, ιδίως στα χρόνια που θα ακολουθούσαν, όταν η Οθωμανία θα γινόταν ο «Μεγάλος Ασθενής» της ιστορίας!
Και τα σκήπτρα θα τα αποκτούσε εκείνο το έθνος που θα ήλεγχε την οικονομία, δηλ. το εμπόριο, το οποίο τότε γινόταν κυρίως με την μορφή των παζαριών. Αυτά είχαν καταφέρει οι Εβραίοι, με «μπαξίσια» στους πασάδες, να γίνονται μόνον Κυριακές για να αποκλείουν το χριστιανικό στοιχείο, που τηρούσε την θρησκευτική αργία. Τότε, ο μεγαλοφυής Πατροκοσμάς έρριξε το σύνθημα: «Ποτέ την Κυριακή!»…
Το κήρυγμα αυτό του Κοσμά θα γινόταν η αιτία για την μεγαλύτερη ανατροπή στην νεώτερη ιστορία: το σταμάτημα των κυριακάτικων παζαριών, το φαλίρισμα των Εβραίων και τον απόλυτο έλεγχο του εμπορίου από τους Έλληνες και εξ αυτών, από τους Βλάχους της Ηπείρου και της Μακεδονίας, και τους Χιώτες και Επτανήσιους στην θάλασσα τους επόμενους αιώνες, σε ολόκληρη την κεντρική, ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη ελληνική αστική τάξη. Τάξη που χρηματοδότησε τον εθνικό διαφωτισμό, την εθνική επανάσταση του 1821, το κράτος που προέκυψε από αυτήν και τους μεγάλους, νικηφόρους Βαλκανικούς αγώνες. Μια τάξη που ενέπνευσε και χρηματοδότησε (π.χ. ο Καποδίστριας) την εθνική αφύπνιση πολλών ακόμα λαών της Ευρώπης...
Το 1779 συνελήφθη ο Πατροκοσμάς, αφού έχτισε πάνω από 1.000 σχολεία ελληνικά, και μαρτύρησε με τον θάνατό του. Σήμερα, που το “ψευτορωμαίϊκο” καταρρέει, όπως είχε προφητέψει, στα σχολεία του ευρωγενιτσαρισμού τιμάται τ' όνομά του με 5-6, μόνο, αράδες... Αναρωτιέται κανείς, με αυτά τα ιστορικά προηγούμενα, Εμείς γιατί να φοβόμαστε απέναντι στο σημερινό κατεστημένο της Νέας Τάξης; Γιατί να μην τολμάμε να αναμετρηθούμε στα ίσια με την ιστορία, να ξαναμπούμε στο ιστορικό γίγνεσθαι; Οι δυνάμεις υπάρχουν για να το κάνουμε αυτό, όμως, πρέπει να τσακίσουμε πρώτα το τέρας του μεταμοντέρνου εθνομηδενισμού –τα σύγχρονα «παζάρια της Κυριακής»- τον ιδεολογικό ολοκληρωτισμό και την μιντιακή τρομοκρατία.
Posted: 24 Aug 2016 01:19 AM PDT
Είμαστε στα πρόθυρα μεγάλου πολέμου;
Δείκτες (indicators) προετοιμασίας για μακροχρόνιες πολεμικές συγκρούσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις του αναλυτή Ιωάννη Μιχαλέτου που αναρτήθηκαν στο blog του RIMSE (Radical Islam Monitor in Southeast Europe), ένα ισχυρό κράτος “με παγκόσμιο ρόλο” φαίνεται να προετοιμάζεται εντατικά για “μακροχρόνιο πόλεμο” (ακόμα και παγκόσμιο). Κατά τον ίδιο, “η πολιτική ηγεσία αυτού του κράτους έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δέχεται σταδιακή επίθεση” και προβαίνει σε όλες εκείνες τις προπαρασκευαστικές κινήσεις (indicators), οι οποίες, όταν συμβαίνουν ταυτόχρονα, εντατικά και σε βάθος χρόνου, δείχνουν “σαφέστατη προετοιμασία” για εμπλοκή σε πολεμική σύγκρουση μεγάλης κλίμακας.
Στο κείμενο δεν προσδιορίζεται ποιο είναι το εν λόγω κράτος αλλά, εξ όσων αναφέρονται, φωτογραφίζεται η Ρωσσία, η πολιτική ηγεσία της οποίας έχει επανειλημμένα καταγγείλει την ασφυκτική και προκλητική περικύκλωσή της από το ΝΑΤΟ.
Παράλληλα με τα παραπάνω, ανησυχίες έχει προκαλέσει η είδηση που είδε το φως σήμερα, ότι η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής γενικής επιστράτευσης, αν χρειαστεί, για να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορα του ΝΑΤΟ (πηγή: news.it, 23/08/2016) με πληροφορίες από τα RT.comκαι DWΜεταξύ άλλων, προβλέπεται η ετοιμότητα των πολιτών και ο εφοδιασμός τους με τα απαραίτητα μέσα επιβίωσης.
Το εν λόγω Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας εξετάζει και άλλες προτάσεις, που μοιάζουν με μέτρα σε καιρό πολέμου, όπως η “διατροφική ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης” κ.ά...
Δείκτες προετοιμασίας πολέμου”, του Ιωάννη Μιχαλέτου*
  • Επιδίωξη με κρατική εντολή και υποστήριξη, αγροτικής αυτάρκειας με ταχείς ρυθμούς και υψηλότατο κρατικό επίπεδο ανάμειξης στην υλοποίηση του προγράμματος
  • Ομοίως σε σχέση με τη παραγωγή φαρμακευτικών υλικών
  • Στρατιωτικές ασκήσεις, συνεχείς σε όλα τα κλιμάκια, αιφνιδιαστικές, με ρεαλιστικά και πολύπλοκα σενάρια διακλαδικής δράσης
  • Συνεχείς και αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις όλων των κλιμακίων στις Ε.Δ. και τα σώματα ασφαλείας
  • Προετοιμασία ηθικού του πληθυσμού, "διαφώτιση"-προπαγάνδα
  • Πληροφοριακές καμπάνιες εντός και εκτός της χώρας
  • Συνεχής παραγωγή πολεμικού υλικού και ειδικότερα δημιουργία αποθεμάτων αναλωσίμων
  • Δημιουργία αποθεμάτων καυσίμων εμφανώς περισσοτέρων από τις τρέχουσες ανάγκες ακόμα και από τις έκτακτες καταστάσεις
  • Συνεχείς καμπάνιες για αιμοδοσία και δημιουργία τραπεζών αίματος σε σχεδιασμένη βάση, εκπορευόμενη από οδηγίες της ανώτατης ηγεσίας
  • Ευμεγέθης συγκέντρωση αποθεμάτων χρυσού καιπολύτιμων μετάλλων υπό κρατική καθοδήγηση
  • Ασκήσεις σε σχέση με σενάρια επιστράτευσης - δημιουργία νέων παραστρατιωτικών ομάδων από το γενικότερο πληθυσμό
  • Αυξημένη παρακολούθηση σε συνεχή βάση αλλοδαπών στη χώρα και όχι μόνο όσων κατέχουν σημαντικές θέσεις
  • Εκτεταμένες πληροφοριακές καμπάνιες εντός-εκτός της χώρας
  • Συνεχείς εκστρατείες αποπληροφόρησης,παραπληροφόρησης και εκτεταμένες κινήσειςπαραπλάνησης που φαίνονται να εκπορεύονται από την ανώτατη ηγεσία και σε συνεχή βάση
  • Συνεχείς μετακινήσεις Ε.Δ. σε προκεχωρημένα σημεία με συνεχή εναλλαγή (rotation) όλου του προσωπικού συμπεριλαμβανομένου και εφέδρων που σε τυχόν περίπτωση πολέμου θα επιστρατεύονταν εκεί -"εγκλιματισμός" των Ε.Δ. σε όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερες συνθήκες κινητοποίησης
  • Απηνής καταδίωξη εγκληματικών στοιχείων που δεν "συνδράμουν" ή κατά οποιοδήποτε τρόπο αποτελούν πιθανόν τροχοπέδη σε συνθήκες έντασης-σε συνδυασμό με ένταση ελέγχου  των λεγόμενων περιθωριακών στοιχείων της κοινωνίας
  • Συνεχή δημιουργία μηχανισμών παραγωγής σκέψης(Ινστιτούτα, Think Tank, κέντρα ερευνών) με κρατική κατεύθυνση, που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας, πληροφοριών και Ε.Δ.
  • Συνεχείς και ρεαλιστικές ασκήσεις Ε.Δ. και σωμάτων ασφαλείας σε συνεργασία με εταιρείες που εμπλέκονται σε"κρίσιμες υποδομές" (ενέργεια, λιμένες, αεροδρόμια, κτλ)
  • Αύξηση χρήσεως ιστορικών Αρχετύπων που αγγίζουν τον συναισθηματικό κόσμο των πολιτών και επένδυση στη δημιουργία "αρραγούς εσωτερικού μετώπου"

  • Συνεχείς διαβουλεύσεις-συναντήσεις ανώτερων στελεχών των Ε.Δ και δυνάμεων ασφαλείας πέραν του κανονικού δίχως φαινομενικά κάποια τρέχουσα ατζέντα
  • Συνεχής προσπάθεια δημιουργίας αυτάρκειας σε σχέση με διεθνείς δυνάμεις στο τομέα των τηλεπικοινωνιών, μεταφορών, χρηματοικονομικών υπηρεσιών 
  • Συνεχείς ασκήσεις για την ικανότητα επιστράτευσης πλέον του έμψυχου υλικού, αλλά και των μέσων παραγωγής, μεταφορών κ.ο.κ. του ιδιωτικού τομέα 
  • Έλεγχος με πάσης φύσεως τρόπους ιδιωτικών ισχυρών συμφερόντων
  • Άυξηση μέτρων ασφαλείας των ληπτών αποφάσεων, περιορισμός μετακινήσεων στο εξωτερικό ή/και ευρύτερη επιτήρηση των στελεχών του κρατικού τομέα που απασχολούνται σε ευαίσθητες θέσεις
  • Μείωση με ανώτατη κρατική καθοδήγηση της χρήσεως, ακόμα και για επουσιώδη θέματα, "ανοικτών καναλιών επικοινωνίας" - δημιουργία κλειστών κυκλωμάτων επικοινωνίας εντός της χώρας με σχεδόν αδύνατη πρόσβαση από το εξωτερικό
  • Δημιουργία ενώσεων πολιτών, συλλόγων που ενώ παρουσιάζονται ως αυθόρμητες μαζικές κινήσεις (grassroot mobilization) στην πραγματικότητα είναι κεντρικά κατευθυνόμενες με έμφαση τα θέματα ασφάλειας
  • Συνεχείς και εις βάθος στατιστικές έρευνες σε κρατικού οργανισμούς και υπηρεσίες για έλεγχο αποθεμάτων, ζητήματα παραγωγικότητας, ελέγχους ασφαλείας και ετοιμότητας
Τα ανωτέρω όταν συνδυαστικά και εις βάθος χρόνου επιτελούνται σε ένα κράτος, δείχνουν σαφέστατη προετοιμασία αυτού του κράτους να εισέλθει σε μακροχρόνιο πόλεμο. 
Την παρούσα ιστορική περίοδο ένα κράτος με παγκόσμιο ρόλο βρίσκεται σε αυτή τη φάση εκπληρώνοντας όλους τους παραπάνω δείκτες. 
Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η πολιτική ηγεσία αυτού του κράτουςέχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δέχεται σταδιακή επίθεση η οποία θα τείνει να κλιμακώνεται και ως εκ τούτου λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε να είναι έτοιμη να εμπλακεί ακόμα και σε (παγκόσμια) πολεμική σύγκρουση.


*O Ιωάννης Μιχαλέτος είναι σύμβουλος και αναλυτής για θέματα ασφάλειας με εξειδίκευση στην έρευνα των εξελισσόμενων ασύμμετρων απειλών στην Ν.Α Ευρώπη (Δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, Ισλαμική τρομοκρατία, Πολιτικός εξτρεμισμός,Παράνομη μετανάστευση, Ομάδες πολιτικής αποσταθεροποίησης) και τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της περιοχής (Ενεργειακά έργα υποδομής, επενδύσεις, ασφάλεια υποδομών, περιφερειακές ενεργειακές πολιτικές). Έχει συνεργασθεί, μεταξύ άλλων, με το περιοδικό Hellenic Nexus σε θέματα στρατηγικής.
 Πύλη των Φίλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: