-ΕΨΙΛΟΝ-

-ΕΨΙΛΟΝ-
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΕΨΙΛΟΝ-Το γράμμα Ε ως αριθμός συμβολίζεται με τον αριθμό 5. Τα 4 κοσμογονικά στοιχεία της Γής, του Αέρα, του Νερού και του Πυρ με την πεμπτουσία του Ουράνιου - Αιθέρα. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον Άνθρωπο. Ομοίως γνωρίζουμε ότι το ιερό πεντάγραμμο (πεντάλφα) συμβολίζει τον άνθρωπο και παράλληλα τα 5 στοιχεία που τον αποτελούν κατά τους Πυθαγόρειους μύστες όπου το είχαν σαν ιερό σύμβολο.Τό Ε δηλώνει, τον Ενωτικό χαρακτήρα τού Τρισυπόστατου Θείου και γι' αυτό αφιερώθηκε, μαζί με τα ''Γνώθι σ’αυτόν'' καί ''Μηδέν Άγαν'', που είναι επίσης Ενωτικά παραγγέλματα - αφού δεν νοείται Ένωσης χωρίς την βαθιά, Νοητική γνώση τού Εγώ, αλλ' ούτε και προσέγγισης της με παραθλαστικές λειτουργίες υπερβολής- στον Θεό τού Φωτός και της Αρμονίας. Αυτό το στοιχείο της Ένωσης συνηγορεί προς την ονομασία ''Γάμος'', που έδωσαν στο Ε, οι Πυθαγόρειοι.ΠΥΘΙΑ. blogspot.gr-- -

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Top 15 σημαίνοντες Αρχαίοι Έλληνες---Listverse.com---ellines.com--

Top 15 σημαίνοντες Αρχαίοι Έλληνες

ΘΕΌΔΩΡΟ Β ' 



Αρχαία Ελλάδα είχε ένα τεράστιο ποσό των επιπτώσεων για τον πολιτισμό στο δυτικό κόσμο. Μερικά από τα πρώτα έργα της λογοτεχνίας στα δυτικά, του οποίου έχουμε ρεκόρ, προέρχονται από την Ελλάδα, και παρόλο που δημιουργήθηκαν σε μια στιγμή μετά από τα μεγαλύτερα έργα από τη Μεσοποταμία, όπως έπη όπως στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια άσκησαν μεγάλη επιρροή πάνω από γενιά σε γενιά των δυτικών διανοητών. Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες συνεισφορές στον κόσμο σε διάφορες πτυχές, ωστόσο αυτό είναι πιο αισθητή στη λογοτεχνία, αρχιτεκτονική, Ολυμπιακοί Αγώνες, την επιστήμη, τα μαθηματικά και την πολιτική. Εδώ είναι μια λίστα με μερικές από τις πιο σημαντικές και αξέχαστες αρχαίους Έλληνες.





15


Ο Ιπποκράτης της Κω






Ο Ιπποκράτης της Κω ήταν μια αρχαία ελληνικά παθολόγος της εποχής του Περικλή (κλασική Αθήνα), και θεωρείται μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στην ιστορία της ιατρικής. Αυτός αναφέρεται ως ο πατέρας της δυτικής ιατρικής σε αναγνώριση της διαρκούς συνεισφορά του στον τομέα ως ο ιδρυτής του Ιπποκράτειου της Ιατρικής Σχολής. Αυτή η πνευματική σχολείο αναστάτωσαν την ιατρική στην αρχαία Ελλάδα, για την ίδρυση του ως πειθαρχία διαφέρει από άλλα πεδία που είχε παραδοσιακά συνδέονται με την (κυρίως θεουργίας και φιλοσοφία), καθιερώνοντας έτσι την ιατρική ως επάγγελμα.






14


Θαλής ο Μιλήσιος






Θαλής ο Μιλήσιος ήταν μια προ-Σωκρατική Έλληνας φιλόσοφος από τη Μίλητο, στη Μικρά Ασία, και ένας από τους Επτά Σοφούς της Ελλάδα. Πολλοί, κυρίως του Αριστοτέλη, τον θεωρούν ως ο πρώτος φιλόσοφος στην ελληνική παράδοση.Σύμφωνα με τον Μπέρτραντ Ράσελ, "Δυτική φιλοσοφία αρχίζει με Thales.« Θαλής προσπάθησε να εξηγήσει φυσικά φαινόμενα χωρίς αναφορά στην μυθολογία, και ήταν εξαιρετικά μεγάλη επιρροή στον τομέα αυτό.


Στα μαθηματικά, ο Θαλής χρησιμοποιηθεί γεωμετρία για την επίλυση προβλημάτων, όπως τον υπολογισμό του ύψους των πυραμίδων και την απόσταση των πλοίων από την ακτή. Πιστώνεται με την πρώτη χρήση της επαγωγικό συλλογισμό που εφαρμόζεται στη γεωμετρία, από που προέρχονται τέσσερις συνακόλουθα να Θεώρημα του Θαλή. Ως αποτέλεσμα, έχει χαιρετίστηκε ως το πρώτο αληθινό μαθηματικός, και είναι το πρώτο γνωστό άτομο στο οποίο μια μαθηματική ανακάλυψη έχει αποδοθεί. Επίσης, ο Θαλής ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είναι γνωστό ότι έχουν μελετηθεί ηλεκτρικής ενέργειας.





13


Φειδίας






Φειδία, ή η μεγάλη Φειδίας, ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ., και είναι συνήθως θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες όλων των γλύπτες της Κλασικής Ελλάδα. Άγαλμα του Φειδία του Δία, στην Ολυμπία, ήταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.Φειδίας σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς στην Ακρόπολη της Αθήνας, δηλαδή τα Αθηνάς Παρθένου, στο εσωτερικό του Παρθενώνα και της Αθηνάς Προμάχου, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα της Αθηνάς που βρισκόταν ανάμεσα σε αυτήν και τα Προπύλαια, μια μνημειώδη πύλη που υπηρέτησε ως την είσοδο η Ακρόπολη στην Αθήνα.


Πριν από τον Πελοποννησιακό πόλεμο, ο Φειδίας κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρυσού που προορίζεται για το άγαλμα της Αθηνάς μέσα στον Παρθενώνα.εχθροί του Περικλή βρεθεί μια ψευδή μαρτυρία εναντίον του Φειδία, που ονομάζεται Menon. Φειδίας πέθανε στη φυλακή, αν και σύντροφος του Περικλή, Ασπασία, αθωώθηκε από το δικό χρεώσεις της.





12


Σόλωνας






"Κατά την δική τους αξιολόγηση του Σόλωνα, οι αρχαίες πηγές συγκεντρώνεται σε αυτό που θεωρήθηκαν ότι είναι οι δημοκρατικές λειτουργίες του συντάγματος.Αλλά ... Σόλων δόθηκε έκτακτη προμήθεια του από τους ευγενείς, ο οποίος ήθελε να εξαλείψει την απειλή που όπως θα ανατραπεί η θέση των ευγενών μια ολόκληρη "- Stanton, GR αθηναϊκή πολιτική c800-500BC: α. Sourcebook, Routledge, Λονδίνο ( 1990), σελ. 76.


Ο Σόλων ήταν ένας Αθηναίος πολιτικός, νομοθέτης και ποιητής. Τον θυμούνται ιδιαίτερα για τις προσπάθειές του να νομοθετεί κατά των πολιτικών, οικονομικών και ηθική παρακμή στην αρχαϊκή Αθήνα. μεταρρυθμίσεις του απέτυχαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά αυτός είναι συχνά πιστώνεται με έχουν θέσει τα θεμέλια για την αθηναϊκή δημοκρατία.





11


Δημόκριτος






Δημοκρίτειο ήταν ένας αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, γεννήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης, Ελλάδα. Ήταν ένα ισχυρό προ-Σωκρατική φιλόσοφος και μαθητής του Λεύκιππου, ο οποίος διατύπωσε μια ατομική θεωρία για το σύμπαν. ακριβής συνεισφορά του είναι δύσκολο να διαχωριστεί από τον μέντορά του Λεύκιππου, όπως αυτές αναφέρονται συχνά μαζί σε κείμενα. κερδοσκοπία τους σε άτομα, που λαμβάνονται από Λεύκιππος, φέρει ένα πέρασμα και μερική ομοιότητα με την κατανόηση του 19ου αιώνα της ατομικής δομής που οδήγησε κάποιους να θεωρούν Δημοκρίτειο περισσότερο ως επιστήμονας από τους άλλους Έλληνες φιλόσοφοι? Ωστόσο, οι ιδέες τους στηριζόταν σε πολύ διαφορετικές βάσεις.Αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό στην αρχαία Αθήνα, ο Δημόκριτος ήταν, παρ 'όλα αυτά, γνωστά στους συναδέλφους βόρειο-γενέτειρα του φιλόσοφου του Αριστοτέλη. Ο Πλάτων λέγεται ότι τον έχουν άρεσε τόσο πολύ που ήθελε όλα τα βιβλία του κάηκαν. Πολλοί θεωρούν Δημοκρίτειο να είναι ο "πατέρας της σύγχρονης επιστήμης."





10


Ο Ηρόδοτος






Ο Ηρόδοτος ήταν ένας αρχαίος Έλληνας ιστορικός, που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό, Καρίας και έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. (γ 484 π.Χ. -. Γ. 425 π.Χ.). Έχει κληθεί ο «Πατέρας της Ιστορίας», και ήταν ο πρώτος ιστορικός γνωστός για τη συλλογή υλικών του συστηματικά, ελέγξτε την ακρίβειά τους σε κάποιο βαθμό, και τακτοποιήστε τα σε ένα καλά δομημένο και ζωντανή αφήγηση. Οι Ιστορίες - αριστούργημά του και το μόνο έργο που είναι γνωστό ότι έχουν παραχθεί - είναι μια καταγραφή της «έρευνας» του (ή ἱστορία Historia, μια λέξη που πέρασαν στα λατινικά και πήρε την σύγχρονη έννοια της ιστορίας), είναι μια έρευνα του προέλευση των Ελληνο-Περσικών Πολέμων και περιλαμβάνει έναν πλούτο των γεωγραφικών και εθνογραφικών πληροφοριών. Αν και μερικές από τις ιστορίες του δεν ήταν απόλυτα ακριβείς, ισχυρίστηκε ότι είχε αναφορά μόνο ό, τι είχε πει γι 'αυτόν. Λίγα είναι γνωστά για την προσωπική του ιστορία, από τα αρχαία αρχεία είναι λιγοστά, αντιφατικές και συχνά ευφάνταστο.






9


Λεωνίδας Ι






Λεωνίδας ήμουν ήρωας-βασιλιάς της Σπάρτης, το 17ο της γραμμής Αγιαδών, ένας από τους γιους του βασιλιά Αναξανδρίδας ο Λακεδαιμόνιος της Σπάρτης, οι οποίοι πίστευαν στη μυθολογία ότι είναι απόγονος του Ηρακλή, που κατέχει ένα μεγάλο μέρος της δύναμης και την ανδρεία του τελευταίου. Λεωνίδας Ι είναι αξιοσημείωτες για την ηγεσία του στη μάχη των Θερμοπυλών, η οποία έχει εδώ και καιρό το θέμα της πολιτιστικής έμπνευσης, καθώς είναι ίσως η πιο διάσημη στρατιωτική τελευταία στάση όλων των εποχών. Του "ενάντια σε όλες τις πιθανότητες" η ιστορία έχει περάσει σε μας από τα γραπτά του ελληνικού Ηρόδοτο. Αυτός αφορά την ιστορία των 300 Σπαρτιατών και 700 Θεσπιείς υπεράσπιση του πέρασμα των Θερμοπυλών κατά σχεδόν "2000000" Πέρσες για τρεις ημέρες.


Παρά το γεγονός ότι οι σύγχρονοι ιστορικοί έχουν αμφισβητήσει τους αριθμούς που παρουσιάζονται από τον Ηρόδοτο, με τα περισσότερα σε περίπου 100.000 με 250.000 εισβολείς, η ιστορία έχει αντήχησαν με συγγραφείς και ποιητές για αιώνες πάνω από την εμπνευσμένη γενναιότητα και την επίλυση των Σπαρτιατών.


Η απόδοση των υπερασπιστών στη μάχη των Θερμοπυλών χρησιμοποιείται συχνά ως παράδειγμα τα πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης, του εξοπλισμού, και καλή χρήση του εδάφους για να μεγιστοποιήσουν το δυναμικό ενός στρατού και έχει γίνει ένα σύμβολο του θάρρους ενάντια στις συντριπτικές πιθανότητες.Ακόμη περισσότερο, τόσο αρχαία και σύγχρονη συγγραφείς χρησιμοποίησαν την μάχη των Θερμοπυλών ως παράδειγμα την ανώτερη δύναμη ενός εθελοντή στρατού των ελεύθερους υπεράσπιση πάτρια εδάφη. Η θυσία των Σπαρτιατών και των Θεσπιέων έχει συλλάβει το μυαλό των πολλών σε όλες τις ηλικίες και έχει γεννήσει πολλές πολιτιστικές αναφορές ως αποτέλεσμα.





8


Αρχιμήδης






Αρχιμήδης από τις Συρακούσες ήταν Έλληνας μαθηματικός, φυσικός, μηχανικός, εφευρέτης και αστρονόμος. Παρά το γεγονός ότι λίγες λεπτομέρειες της ζωής του είναι γνωστό, ο ίδιος θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στην κλασική αρχαιότητα. Μεταξύ προόδους του στη φυσική είναι οι βάσεις της υδροστατικής, στατικής και επεξήγηση της αρχής του μοχλού. Ο ίδιος πιστώνεται με το σχεδιασμό καινοτόμων μηχανημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων πολιορκία και την αντλία βίδα που φέρει το όνομά του. Σύγχρονα πειράματα έχουν δοκιμαστεί ισχυρισμούς ότι ο Αρχιμήδης σχεδιαστεί μηχανές ικανές άρση επίθεση σε πλοία έξω από το νερό και τον καθορισμό πλοία φωτιά χρησιμοποιώντας μια σειρά από καθρέφτες.


Ο Αρχιμήδης θεωρείται γενικά ως ο μεγαλύτερος μαθηματικός της αρχαιότητας, και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών. Χρησιμοποίησε τη μέθοδο της εξάντλησης για να υπολογίσει την περιοχή κάτω από το τόξο της παραβολής με το άθροισμα μιας άπειρη σειρά, και έδωσε μια εξαιρετικά ακριβή προσέγγιση του π. Επίσης, ορίζεται η σπείρα που φέρει το όνομά του, φόρμουλες για τον όγκο των επιφανειών της επανάστασης και ένα ευφυές σύστημα για την έκφραση πολύ μεγάλους αριθμούς.


Σε αντίθεση με τις εφευρέσεις του, οι μαθηματικές συγγράμματα του Αρχιμήδη ήταν ελάχιστα γνωστό στην αρχαιότητα. Μαθηματικοί από την Αλεξάνδρεια διαβάσει και τον εισηγμένες, αλλά η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή δεν έγινε μέχρι c. 530 μ.Χ. από τον Ισίδωρο από τη Μίλητο, ενώ σχόλια για τα έργα του Αρχιμήδη, που γράφτηκε από Eutocius τον 6ο αιώνα μ.Χ., τους άνοιξε στην ευρύτερη αναγνωστικό κοινό για πρώτη φορά. Τα σχετικά λίγα αντίγραφα των γραπτών εργασιών του Αρχιμήδη που επέζησαν μέσα από το Μεσαίωνα ήταν μια επιρροή πηγή ιδεών για τους επιστήμονες κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, ενώ η ανακάλυψη, το 1906, προηγουμένως άγνωστα έργα του Αρχιμήδη στο Παλίμψηστο του Αρχιμήδη έδωσε νέες ιδέες σχετικά με το πώς απέκτησε μαθηματικά αποτελέσματα.








7


Πυθαγόρας






Πυθαγόρας έκανε επιρροή συνεισφορές στη φιλοσοφία και τη θρησκευτική διδασκαλία στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ.. Είναι συχνά σεβαστός ως μια μεγάλη μαθηματικός, μυστικιστής και επιστήμονας, αλλά είναι περισσότερο γνωστή για το Πυθαγόρειο θεώρημα που φέρει το όνομά του. Ωστόσο, επειδή το μύθο και συσκότιση θολώσει το έργο του ακόμη περισσότερο από ό, τι με τους άλλους προσωκρατικούς φιλοσόφους, μπορεί κανείς να δώσει λογαριασμό των διδασκαλιών του σε ένα μικρό βαθμό, και κάποιοι αμφισβητούν κατά πόσο συνέβαλε πολύ στα μαθηματικά και την φυσική φιλοσοφία. Πολλά από τα επιτεύγματα πιστώνονται στον Πυθαγόρα μπορεί στην πραγματικότητα να ήταν τα επιτεύγματα των συναδέλφων και των διαδόχων του. Το αν ή όχι οι μαθητές του πίστευαν ότι όλα ήταν που σχετίζονται με τα μαθηματικά και ότι οι αριθμοί ήταν η απόλυτη πραγματικότητα είναι άγνωστη. Λέγεται ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος να αποκαλεί τον εαυτό του φιλόσοφο, ή ο εραστής της σοφίας και της Πυθαγόρειας ιδέες άσκησε σημαντική επίδραση στον Πλάτωνα, και μέσω αυτού, το σύνολο της δυτικής φιλοσοφίας.





6


Περικλής






Ο Περικλής ήταν ένας εξέχων και σημαίνοντες πολιτικός, ρήτορας και στρατηγός της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πόλης Golden Age - συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα μεταξύ του Περσικού και του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο Περικλής είχε μια τέτοια βαθιά επιρροή στην αθηναϊκή κοινωνία που ο Θουκυδίδης, σύγχρονος ιστορικός του, τον αναγνωρισμένος ως "το πρώτο πολίτη της Αθήνας." Περικλής γύρισε τη Δηλιακή Συμμαχία σε μια αθηναϊκή αυτοκρατορία και οδήγησε τους συμπατριώτες του κατά τα δύο πρώτα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου. Η περίοδος κατά την οποία ηγήθηκε της Αθήνας, περίπου 461-429 π.Χ., είναι μερικές φορές γνωστή ως η «Εποχή του Περικλή», αν και το χρονικό διάστημα έτσι συμβολίζεται μπορεί να περιλαμβάνουν φορές ταχύτερο από τους Περσικούς Πολέμους, ή το αργότερο τον επόμενο αιώνα.


Περικλής προώθησε τις τέχνες και τη λογοτεχνία? αυτό ήταν ένας κύριος λόγος που η Αθήνα κατέχει τη φήμη ότι είναι το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο του αρχαίου κόσμου. Άρχισε ένα φιλόδοξο έργο που παράγεται το μεγαλύτερο μέρος των σωζόμενων δομών στην Ακρόπολη (συμπεριλαμβανομένου του Παρθενώνα). Το έργο αυτό ομόρφυνε την πόλη, παρουσίασαν τη δόξα του, και έδωσε δουλειά στους ανθρώπους. Επιπλέον, ο Περικλής ενθάρρυνε την αθηναϊκή δημοκρατία σε τέτοιο βαθμό που τον αποκαλούν οι επικριτές μια λαϊκιστική.


πιο ορατή κληρονομιά του Περικλή μπορεί να βρεθεί στα λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα του Χρυσού Αιώνα της Αθήνας, οι περισσότεροι εκ των οποίων σώζονται μέχρι σήμερα. Η Ακρόπολη, αν και σε ερείπια, στέκεται ακόμα και είναι ένα σύμβολο της σύγχρονης Αθήνας. Ένας διάσημος σύγχρονη ελληνική ιστορικός έγραψε ότι αυτά τα αριστουργήματα είναι "αρκεί για να καταστήσει το όνομα της Ελλάδα αθάνατη στον κόσμο μας." Περικλής επίσης έχει επαινεθεί ως «το ιδανικό τύπο του τέλειου πολιτικός στην αρχαία Ελλάδα", και Επιτάφιο του είναι σήμερα συνώνυμο με ο αγώνας για τη συμμετοχική δημοκρατία και την υπερηφάνεια.





5


Πλάτων






Πλάτων, ήταν μια κλασική ελληνική φιλόσοφος, μαθηματικός, μαθητής του Σωκράτη, συγγραφέας των φιλοσοφικών διαλόγων και ιδρυτής της Ακαδημίας Αθηνών, το πρώτο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο δυτικό κόσμο.Μαζί με τον μέντορά του, Σωκράτη, και ο μαθητής του, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας βοήθησε να θέσει τα θεμέλια της δυτικής φιλοσοφίας και της επιστήμης. Στα διάσημα λόγια του AN Whitehead: "Ο ασφαλέστερος γενικός χαρακτηρισμός της ευρωπαϊκής φιλοσοφικής παράδοσης είναι ότι αποτελείται από μια σειρά υποσημειώσεων στον Πλάτωνα. Δεν εννοώ τη συστηματική σύστημα σκέψης που οι μελετητές έχουν αμφίβολα εξάγεται από τα γραπτά του.Εγώ αναφέρομαι στον πλούτο των γενικών ιδεών διάσπαρτα μέσα από αυτά. "Διαλόγους του Πλάτωνα έχουν χρησιμοποιηθεί για να διδάξει μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των φιλοσοφία, λογική, την ηθική, τη ρητορική και τα μαθηματικά.







4


Αριστοτέλης






Ο Αριστοτέλης ήταν ένας Έλληνας φιλόσοφος και πολυμαθής, μαθητής του Πλάτωνα και δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το συγγραφικό του έργο καλύπτει πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων της φυσικής, της μεταφυσικής, η ποίηση, το θέατρο, τη μουσική, τη λογική, ρητορική, τη γλωσσολογία, την πολιτική, την κυβέρνηση, την ηθική, τη βιολογία και ζωολογία. Μαζί με τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιδρυτικά στοιχεία στη δυτική φιλοσοφία. συγγράμματα του Αριστοτέλη ήταν η πρώτη για να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα της δυτικής φιλοσοφίας, που περιλαμβάνει την ηθική και την αισθητική, τη λογική και την επιστήμη, την πολιτική και την μεταφυσική.


απόψεις του Αριστοτέλη για τις φυσικές επιστήμες βαθιά σχήμα μεσαιωνική υποτροφία, και την επιρροή τους επεκτάθηκε και στην Αναγέννηση, αν και είχαν τελικά αντικαταστάθηκε από νευτώνεια φυσική. Στις επιστήμες ζωολογίας, ορισμένες από τις παρατηρήσεις του επιβεβαιώθηκαν να είναι ακριβής μόνο κατά τον 19ο αιώνα. Τα έργα του περιλαμβάνουν την πρώτη γνωστή επίσημη μελέτη της λογικής, η οποία ενσωματώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στη σύγχρονη επίσημη λογική. Στη μεταφυσική, η αριστοτελική είχε μια βαθιά επιρροή στη φιλοσοφική και θεολογική σκέψη στις ισλαμικές και εβραϊκές παραδόσεις του Μεσαίωνα, και συνεχίζει να επηρεάζει χριστιανική θεολογία, ιδιαίτερα την σχολαστική παράδοση της Καθολικής Εκκλησίας. ηθική του, πάντα όμως με επιρροή, κέρδισε ανανεωμένο ενδιαφέρον με το σύγχρονο έλευση της ηθικής αρετής. Όλες οι πτυχές της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη εξακολουθούν να είναι το αντικείμενο της ενεργού ακαδημαϊκής μελέτης σήμερα. Αν και ο Αριστοτέλης έγραψε πολλά κομψά πραγματείες και διαλόγους (Κικέρων περιγράφεται λογοτεχνικό ύφος του ως "ένα ποτάμι του χρυσού"), πιστεύεται ότι η πλειονότητα των γραπτών του είναι πλέον χαθεί και μόνο περίπου το ένα τρίτο των πρωτότυπων έργων έχουν διασωθεί.





3


Όμηρος






Στη Δυτική κλασική παράδοση, ο Όμηρος είναι ο συγγραφέας της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, και είναι σεβαστός ως η μεγαλύτερη αρχαία ελληνική επικός ποιητής.Αυτά τα έπη βρίσκονται στην αρχή της Δυτικής κανόνα της λογοτεχνίας, και είχαν μια τεράστια επίδραση στην ιστορία της λογοτεχνίας.


Η διαμορφωτική επιρροή που παίζεται από τα ομηρικά έπη στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού ήταν ευρέως αναγνωρισμένη, και ο Όμηρος είχε χαρακτηριστεί ως ο δάσκαλος της Ελλάδα.


Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια αποκαλύψει πολλά για τις αξίες των αρχαίων Ελλήνων.Οι ήρωες εμφανίσετε την τιμή, το θάρρος, και την ευγλωττία, όπως όταν ο Αχιλλέας ράλι στρατεύματά του. Για περίπου 3.000 χρόνια, το έπος του Ομήρου έχουν εμπνεύσει συγγραφείς και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.





2


Σωκράτης






Ο Σωκράτης ήταν ένας κλασικός φιλόσοφος Ελληνική Αθηναίος. Πιστώνεται ως ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας, είναι μια αινιγματική φιγούρα γνωστή κυρίως μέσω των λογαριασμών της αργότερα κλασικοί συγγραφείς, ιδίως τα γραπτά των μαθητών του Πλάτωνα και του Ξενοφώντα, και τα έργα της σύγχρονης Αριστοφάνη του. Πολλά θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι οι διάλογοι του Πλάτωνα είναι οι πιο ολοκληρωμένη λογαριασμούς του Σωκράτη για να επιβιώσει από την αρχαιότητα.


Μέσα από την απεικόνισή του στους διαλόγους του Πλάτωνα, ο Σωκράτης έχει γίνει γνωστή για την προσφορά του στον τομέα της ηθικής, και αυτό είναι το πλατωνικό Σωκράτη που δανείζει το όνομά του με τις έννοιες της σωκρατική ειρωνεία και τη Σωκρατική μέθοδο, ή elenchus. Το τελευταίο παραμένει ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο σε ένα ευρύ φάσμα των συζητήσεων, και είναι ένα είδος παιδαγωγικής στο οποίο μια σειρά από ερωτήσεις που καλούνται όχι μόνο να επιστήσω την επιμέρους απαντήσεις, αλλά και να ενθαρρύνουν τη βασική αντίληψη του θέματος στο χέρι. Είναι ο Σωκράτης του Πλάτωνα που έκανε επίσης σημαντική και διαρκή συμβολή στους τομείς της επιστημολογίας και της λογικής, και η επιρροή των ιδεών και την προσέγγισή του παραμένει ισχυρή στην παροχή θεμέλια για πολύ δυτικής φιλοσοφίας που ακολούθησαν.


Ως μία πρόσφατη σχολιαστής που έχει θέσει, ο Πλάτων, ο ιδεαλιστής, προσφέρει «ένα είδωλο, ένα master σχήμα, για τη φιλοσοφία. Ένας Άγιος, ένας προφήτης της «Sun-Θεός,« ένας δάσκαλος καταδίκασε για τη διδασκαλία του ως αιρετικό ».





1


Μέγας Αλέξανδρος






Αλέξανδρος Γ 'ο Μακεδών, κοινώς γνωστό ως ο Μέγας Αλέξανδρος (ελληνικά: Ἀλέξανδρος ὁ Μέγας), ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, ενός κράτους στο βόρειο αρχαία Ελλάδα. Γεννήθηκε στην Πέλλα, στην Ελλάδα το 356 π.Χ., ο Αλέξανδρος δίδαξε ο Αριστοτέλης μέχρι την ηλικία των 16. Μέχρι την ηλικία των τριάντα, είχε δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του αρχαίου κόσμου, που εκτείνεται από το Ιόνιο Πέλαγος στα Ιμαλάια. Ήταν αήττητος στη μάχη, και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους διοικητές της ιστορίας.


Αλέξανδρος διαδέχθηκε τον πατέρα του, του Φιλίππου Β 'της Μακεδονίας, στο θρόνο το 336 π.Χ., όταν ο Φίλιππος δολοφονήθηκε. Μετά το θάνατο του Φιλίππου, Αλέξανδρος κληρονόμησε ένα ισχυρό βασίλειο και έναν έμπειρο στρατό. Τιμήθηκε με το στρατηγία Ελλάδα και χρησιμοποίησε αυτή αρχή να κινήσει στρατιωτικά σχέδια επέκτασης του πατέρα του. Το 334 π.Χ. εισέβαλε Περσικό-κυβέρνησε τη Μικρά Ασία και άρχισε μια σειρά εκστρατειών που κράτησε δέκα χρόνια. Αλέξανδρος έσπασε τη δύναμη της Περσίας σε μια σειρά από αποφασιστικές μάχες, κυρίως στις μάχες της Ισσού και των Γαυγαμήλων.Στη συνέχεια ανέτρεψε τον Πέρση βασιλιά Δαρείου Γ και κατέλαβε το σύνολο της Περσικής Αυτοκρατορίας. Σε εκείνο το σημείο η αυτοκρατορία του εκτεινόταν από την Αδριατική θάλασσα μέχρι τον Ινδό ποταμό.


Προσπαθώντας να φθάσουν τα «πέρατα του κόσμου και η Μεγάλη Εξωτερική Θάλασσα", εισέβαλε Ινδία το 326 π.Χ., αλλά τελικά αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στη ζήτηση των στρατευμάτων του. Ο Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ., χωρίς την εκτέλεση μιας σειράς προγραμματισμένων εκστρατειών που θα αρχίσει με μια εισβολή της Αραβίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν το θάνατό του μια σειρά εμφύλιων πολέμων έσκισε την αυτοκρατορία του, εκτός, με αποτέλεσμα σε αρκετές πολιτείες κυβερνάται από Διαδόχων - επιζών στρατηγοί και οι κληρονόμοι του Αλεξάνδρου.


κληρονομιά του Αλεξάνδρου περιλαμβάνει το πολιτιστικό διάχυσης κατακτήσεις του προκάλεσε. Ίδρυσε μερικές από είκοσι πόλεις που έφεραν το όνομά του, κυρίως την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. διευθέτηση των Ελλήνων αποίκων και την επακόλουθη εξάπλωση του ελληνικού πολιτισμού στην Ανατολή Αλεξάνδρου οδήγησε σε μια νέα Ελληνιστική πολιτισμού, πτυχές της οποίας ήταν ακόμα εμφανής στις παραδόσεις της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στα μέσα του 15ου αιώνα. Αλέξανδρος έγινε θρυλικό ως κλασικός ήρωας στο καλούπι του Αχιλλέα, και κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία και το μύθο της ελληνικής και μη ελληνικής πολιτισμών. Έγινε το μέτρο κατά το οποίο στρατιωτικούς ηγέτες τους και στρατιωτικές ακαδημίες σύγκριση σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να διδάσκουν την τακτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: