-ΕΨΙΛΟΝ-

-ΕΨΙΛΟΝ-
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΕΨΙΛΟΝ-Το γράμμα Ε ως αριθμός συμβολίζεται με τον αριθμό 5. Τα 4 κοσμογονικά στοιχεία της Γής, του Αέρα, του Νερού και του Πυρ με την πεμπτουσία του Ουράνιου - Αιθέρα. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον Άνθρωπο. Ομοίως γνωρίζουμε ότι το ιερό πεντάγραμμο (πεντάλφα) συμβολίζει τον άνθρωπο και παράλληλα τα 5 στοιχεία που τον αποτελούν κατά τους Πυθαγόρειους μύστες όπου το είχαν σαν ιερό σύμβολο.Τό Ε δηλώνει, τον Ενωτικό χαρακτήρα τού Τρισυπόστατου Θείου και γι' αυτό αφιερώθηκε, μαζί με τα ''Γνώθι σ’αυτόν'' καί ''Μηδέν Άγαν'', που είναι επίσης Ενωτικά παραγγέλματα - αφού δεν νοείται Ένωσης χωρίς την βαθιά, Νοητική γνώση τού Εγώ, αλλ' ούτε και προσέγγισης της με παραθλαστικές λειτουργίες υπερβολής- στον Θεό τού Φωτός και της Αρμονίας. Αυτό το στοιχείο της Ένωσης συνηγορεί προς την ονομασία ''Γάμος'', που έδωσαν στο Ε, οι Πυθαγόρειοι.ΠΥΘΙΑ. blogspot.gr-- -

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Βιοενέργεια και σύγχρονος άνθρωπος--Της Έλενας Μπακάλοβα | ©TherapyWave.eu--



Βιοενέργεια και σύγχρονος άνθρωπος
Της Έλενας Μπακάλοβα | ©TherapyWave.eu
Στα πολλά χρόνια της εμπειρίας μου στην έρευνα και ανάλυση της βιοενέργειας, συνειδητοποίησα πως αυτή κινείται και ρέει ελεύθερα σε κάθε σημείο του σώματός μας και ότι ο άνθρωπος είναι η φυσική πηγή της. Επίσης ο καθένας από εμάς μπορεί να τηa οργανώσει και έτσι να έχει καλή υγεία.
Η γνώση της Βιοενέργειας και η σωστή εφαρμογή της, μπορεί να έχει προληπτικά και επουλωτικά αποτελέσματα, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να συνδεθούμε με τον «θεραπευτή» μέσα μας.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως κάθε ανθρώπινη ζωή στη Γη έχει εναλλασσόμενους ρόλους, ένας από αυτούς σχετίζεται με την θεραπεία και μεταφέρεται από τον «θεραπευτή» στον «θεραπευόμενο» και αντίστροφα. Για παράδειγμα όταν η ψυχή και το σώμα μας θεραπευτεί από μία ασθένεια ή από κάποιο σωματικό ή ψυχικό τραύμα, αυξάνεται η ενέργεια και η πίστη μας και αμέσως θέλουμε να βοηθήσουμε τους άλλους, ώστε να ξεπεράσουν και εκείνοι τα δικά τους προβλήματα. Τότε, γινόμαστε θεραπευτές και η ζωή, μας προσφέρει την ευκαιρία να αλλάξουμε τους ρόλους μας και να γίνουμε από θεραπευόμενοι – θεραπευτές. Έτσι, εκείνοι που έχουμε βοηθήσει μπορούν να θεραπεύσουν και εμάς.

the_real_matrix_01

Επίσης για να είμαστε ισχυρές και υγιείς οντότητες στη Γη, είναι απαραίτητο να δείχνουμε αδιάκοπο και συνεχές ενδιαφέρον για τη γνώση εκείνη που προϋπάρχει και που γνώριζαν οι πρόγονοί μας. Αυτή την γνώση καλούμαστε να εφαρμόσουμε στην πράξη για την δική μας σωματική, ψυχολογική και πνευματική ανάπτυξη.
Κατανόησα ακόμη, ότι δεν χρειάζεται πια να συγκαλύπτουμε και να κρατάμε μυστικές τις γνώσεις και τις ικανότητές μας. Έτσι, το βιβλίο μου «Βιοενεργειακή Διαγνωστική Αυτοθεραπεία», ειναι μια ολιστική μέθοδος που αναφέρεται στην ενέργεια του ανθρώπου και πως μπορεί να εκπαιδευτεί για να οργανώνει την ενέργεια του αυτή στο φυσικό και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του, για την εξέλιξη του. Είναι η προσφορά μου στην Παγκόσμια Θεραπευτική Οργάνωση World Federation of Healing με έδρα το Λονδίνο. Οργάνωση, η οποία αναγνώρισε τις υπηρεσίες μου και με δέχτηκε ως μέλος της.
Σήμερα η επιστήμη διαπιστώνει ότι ο κόσμος δεν είναι ένα χάος αλλά υπάρχει ευταξία και λογική. Τα πάντα στο σύμπαν κινούνται με μια ορισμένη ταχύτητα και συγκεκριμένες κινήσεις. Όλες αυτές οι κινήσεις στηρίζονται από ενέργεια.
Η ενέργεια δεν είναι ποτέ στατική, αλλάζει συνεχώς και παντού, στο σώμα μας και στο περιβάλλον μας, αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, αλλά και αυτό που δεν φαίνεται με πρώτη ματιά.
Η κίνηση αυτή είναι κυκλική και γίνεται αντιληπτή σε διαφορετικούς χρόνους. Ένας από τους μεγάλους κύκλους είναι αυτός της Γης και του Ηλιακού συστήματος που περιστρέφονται γύρω από το κέντρο του Γαλαξία εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Το Σύμπαν δεν είναι στατικό, έχει δυναμική και ανταποκρίνεται σε κάθε σκέψη και συναίσθημα μας. Γι’αυτό στο σχολείο τα παιδιά θα έπρεπε πρώτα να μαθαίνουν τι ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στο φίλο τους αν τον μισούν, τον χτυπήσουν ή τον προσβάλλουν και μετά να μαθαίνουν γράμματα και αριθμούς.
Το Σύμπαν είναι ένας νοήμων και προγραμματισμένος οργανισμός και ένας καθρέπτης του δικού μας νου και των κραδασμών των συναισθηματικών καταστάσεων μας. Η ζωή δε συμβαίνει τυχαία από μόνη της, έχει δημιουργηθεί από τον εαυτό μας αλλά με μια αίσθηση χρόνου γραμμικού και οριζόντιου. Αυτό μας δίνει την αίσθηση για το πώς ζούμε τώρα.
Υπάρχει όμως μια άλλη διάταξη και άλλη σύνδεση με το κέντρο της Δημιουργίας, που είναι η κάθετη μνήμη και αυτή είναι αποτέλεσμα του κάθετου χρόνου. Κάθετος είναι ο χρόνος που μας συνδέει με την αλήθεια και με τον Δημιουργό. Και τώρα πλέον, συναντώ ανθρώπους στη ζωή μου και στην εργασία μου, που έχουν πραγματικά αρχίσει να αντιλαμβάνονται αυτές τις διαφορετικές συνδέσεις.
© Έλενα Μπακάλοβα

Δεν υπάρχουν σχόλια: