-ΕΨΙΛΟΝ-

-ΕΨΙΛΟΝ-
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΕΨΙΛΟΝ-Το γράμμα Ε ως αριθμός συμβολίζεται με τον αριθμό 5. Τα 4 κοσμογονικά στοιχεία της Γής, του Αέρα, του Νερού και του Πυρ με την πεμπτουσία του Ουράνιου - Αιθέρα. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον Άνθρωπο. Ομοίως γνωρίζουμε ότι το ιερό πεντάγραμμο (πεντάλφα) συμβολίζει τον άνθρωπο και παράλληλα τα 5 στοιχεία που τον αποτελούν κατά τους Πυθαγόρειους μύστες όπου το είχαν σαν ιερό σύμβολο.Τό Ε δηλώνει, τον Ενωτικό χαρακτήρα τού Τρισυπόστατου Θείου και γι' αυτό αφιερώθηκε, μαζί με τα ''Γνώθι σ’αυτόν'' καί ''Μηδέν Άγαν'', που είναι επίσης Ενωτικά παραγγέλματα - αφού δεν νοείται Ένωσης χωρίς την βαθιά, Νοητική γνώση τού Εγώ, αλλ' ούτε και προσέγγισης της με παραθλαστικές λειτουργίες υπερβολής- στον Θεό τού Φωτός και της Αρμονίας. Αυτό το στοιχείο της Ένωσης συνηγορεί προς την ονομασία ''Γάμος'', που έδωσαν στο Ε, οι Πυθαγόρειοι.ΠΥΘΙΑ. blogspot.gr-- -

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΕΡΩΤΗΘΕΙ ποτέ μας, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ "ΣΧΟΛΙΚΩΝ" ΒΙΒΛΙΩΝ, ποτέ τους, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;-Περιοδικό «Ελλάνιον Ήμαρ»-THE SECRET REAL TRUTH---



perierga.gr
Posted: 11 Feb 2017 02:02 PM PST

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ, ΠΟΥ Α-ΠΑ-ΓΟ-ΡΕΥ-Ο-ΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...


Όταν πλημμύριζε ο Νείλος στην Αρχαία Αίγυπτο, οι αγρότες που είχαν χωράφια δίπλα στο ποτάμι, έχαναν τα όρια τους.
Όταν βρέθηκε εκεί ο Θαλής ο Μιλήσιος, να μετρήσει την μεγάλη πυραμίδα από την σκιά της, του ανέθεσαν να βρει έναν τρόπο, έτσι ώστε μετά την άμπωτη, να μπορούν να ξαναβρούν οι Αιγύπτιοι αγρότες τα όρια των χωραφιών τους...

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλησ ο μιλησιοσ

Ο Θαλής έβαλε πασσάλους, ανά τακτά διαστήματα στην άκρη του ποταμού, κατά μήκος της ακτής. Από κάθε πάσσαλο έδεσε μακριά σχοινιά προς τα έξω, προς τα χωράφια, δηλαδή κάθετα σε διεύθυνση προς τον ποταμό.

Τα σχοινιά κατά μήκος τους, ανάλογα με τις αποστάσεις έφεραν κόμβους !!! Με την βοήθεια των κόμβων μέτρησε ακριβώς τα σύνορα του κάθε αγρού, αφού είχε σταθερή απόσταση από τον ποταμό.
Η μέθοδος αυτή, του να υπολογίζεις δηλαδή με ακρίβεια, ονομάστηκε κομβέω. (υπολογίζω, μετρώ ακριβώς με την βοήθεια κόμβων…)

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλησ ο μιλησιοσ

Αργότερα το πήραν οι Λατίνοι, όπου όσοι ήξεραν να εκτελούν μαθηματικές ή αριθμητικές πράξεις, το φώναζαν δυνατά (εξού κομπασμός), και ο υπολογισμός σε αυτούς έγινε combaso, ή compasso.

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλησ ο μιλησιοσ

(Υπάρχει και σήμερα όργανο στη ναυσιπλοΐα, για υπολογισμό της πορείας του πλοίου κλπ). Έκτoτε το μετρώ ή υπολογίζω με ακρίβεια compaso => computer.
Αγγλικά άρα γε, πως λέγεται το computer;

Γιατί Ελληνικά ξέρουμε... 


[Πηγή: Περιοδικό «Ελλάνιον Ήμαρ», τεύχος #30, σελ. 49]

Δεν υπάρχουν σχόλια: